Recept: Varm sallad med halloumi, persikor och yoghurtmynta

Varma sallader, perfekt sommarmat och lite matigare än vanliga kalla sallader. Smakerna går att variera i oändlighet men jag rekommenderar att jobba med råvaror i säsong. I denna vegetariska har vi halloumi, söta persikor och syrlighet från lime, yoghurt och mynta. Enjoy!

Ingredienser (4 port):
500 g färskpotatis
400 g halloumi (2 förp.)
150 g haricot verts
3 st salladslökar
4 st persikor
1 påse babyspenat
1 dl pumpakärnor

1 näve mynta
2 dl grekisk yoghurt 0% fett
1/2 lime

Gör såhär:
Dela potatisarna och koka dom mjuka. Klyfta persikorna och dela halloumin i mindre bitar, pensla med olivolja och grilla eller stek dom. Koka haricot verten mjuk i lättsaltat vatten.

Skiva salladslöken och blanda ihop med babyspenat, pumpafrön, potatis, halloumi, persikor och haricot verts.

Strimla myntan och blanda med yoghurten, tillsätt saft från 1/2 lime. Servera till salladen.

🤍 Emelie

Varm sallad med halloumi, persikor och yoghurtmynta