Värmande pumpasoppa

Hösten är här, soppornas och grytornas tid. Och vad passar bättre än en soppa med pumpa som bas? Detta recept är en klassisk pumpasoppa fast med lite mer protein.

Ingredienser:
Ca 500 g Butternutpumpa
2 st Schalottenlökar
1 st vitlöksklyfta
1 1/2 msk grönsaksfond
5 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 pkt färdigkokta röda linser

Till servering:
Pumpafrön
Grekisk yoghurt 0% fett
Surdegsbröd

Gör såhär: 

Skala och rensa pumpa och skär den i bitar. Finhacka lök och vitlök. Fräs allt tillsammans 5 min i olivolja i en större kastrull. Tillsätt vatten och fond och koka på svag värme under lock i ca 15 min. Tillsätt linserna och mixa sedan soppan slät med stavmixer. Tillsätt matlagningsgrädde och låt soppan koka upp igen. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pumpafrön (gärna rostade i torr stekpanna), en klick grekisk yoghurt och surdegsbröd.

Bon apetit! ♡ 𝑒𝓂𝑒𝓁𝒾𝑒

Pumpasoppa