Bananpannkaksmuffins med blåbär

Bananpannkakor i muffinsformar smaksatta med blåbär, ett perfekt mellanmål, frukost eller lättare lunch. Servera med grekisk yoghurt för att öka protienintaget.

Muffinsarna går att smaksätta på olika sätt men här har jag tagit tillvara på rådande blåbärssäsong. Använd helst svenska eller nordiska blåbär då dessa har mer än dubbelt så högt näringsinnehåll jämfört med odlade (amerikanska blåbär). Har du inte möjlighet att plocka själv finns det oftast både svenska och odlade att köpa i frysdisken.

Ingredienser:
1 banan
2 ägg
1 krm vaniljpulver
1 dl svenska blåbär
kokosolja att smörja formarna med

ev 1,5 dl grekisk yoghurt fetthalt 0%

Gör så här:
Mosa bananen och knäck i äggen och tillsätt vanilpulvret. Mixa med stavmixer till en slät smet. Sleva upp i muffinsformar (aluminium eller muffinsplåt smörjda med kokosolja). Fördela blåbären i smeten. Grädda i 200 grader ca 8-10 min, dom är färdiga när dom börjar släppa i kanterna. Ät som dom är eller servera med grekisk yoghurt.