Fröknäcke – fiberrikt och galet gott!

De flesta får i sig alldeles för lite fibrer. Fibrer bidrar till en bra tarmflora och minskar risken för en massa tråkiga sjukdomar. Detta fröknäcke boostar fiberintaget och bakas väldigt ofta hemma hos mig.

Ingredienser:
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1/2 dl hela linfrön
1 dl rågmjöl
1/2 tsk salt
1 msk honung
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten

Gör så här:
Blanda allt i en bunke och tillsätt det kokande vattnet. Låt stå i 30 min. Bred ut på bakplåtspappersklädd plåt så jämt som möjligt och grädda i 135 grader (varmluft) i ca 60 min.

Tips! Vill du ha jämna bitar skär skåror direkt när du tar ut plåten från ugnen annars är risken stor att dom blir väldigt ojämna när du bryter dom sen.

🤍 / Emelie